De Zaanstreek in oorlogstijd

De Zaanstreek in oorlogstijd bevat bijna tweehonderd, veelal unieke foto’s waarop zowel de aanloop naar als het verloop van de Tweede Wereldoorlog valt te zien. Ze zijn gemaakt door professionals en amateurs. In opdracht van de NSB of heimelijk. Bedoeld voor de gelijkgeschakelde kranten of als herinnering aan een uniek tijdperk. Alle makers hadden hun eigen beweegredenen om te tonen wat zich in de omgeving afspeelde. De vastgelegde gebeurtenissen zijn gekoppeld aan data en plaatsen en van context voorzien. Het geheel biedt nieuw zicht op de Zaanstreek in de donkerste dagen van de twintigste eeuw.

Recensie
-Peter Roggeveen in het Noordhollands Dagblad: “Fraai fotoboek. Het vele fotomateriaal biedt een uitgebreid chronologisch overzicht van kleine en grote gebeurtenissen tijdens de oorlogsjaren, als een geschiedenisles in vogelvlucht.”
-Biblion: “Indrukwekkende publicatie. Voor iedereen die zicht wil krijgen op het leven van alledag tijdens de Tweede Wereldoorlog een uitgave om steeds weer ter hand te nemen en door te bladeren.”

Uitgever: Stichting Uitgeverij Noord-Holland
Jaar van uitgave: 2020
Auteur: Erik Schaap
Aantal pagina’s: 156
Prijs: €24,95
ISBN: 9789492335210