Steun een boek

Om maar met de deur in huis te vallen: ik zoek sponsors. En wel voor een in het voorjaar van 2017 te publiceren boek.

Eisendrath, een verzonken familie (1845-1945) is het waargebeurde verhaal van een gegoede Joodse familie die binnen enkele jaren alle aanzien, bezit en tenslotte het laatst resterende, het leven, verliest. Het is een geschiedenis van onderduik en (zelf-)moord, vluchten, verraad en vernietiging. Honderd jaar nadat de Eisendraths hun naam verwierven is alles weggevaagd dat aan hen herinnerde. De naam Eisendrath verdween definitief uit Nederland.
De afgelopen negen jaar verrichtte ik in zes landen (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Israël en de Verenigde Staten) onderzoek naar dit Zaanse gezin. Talloze interviews en archiefvondsten maakten het mogelijk om de familie Eisendrath weer een gezicht te geven, in een aan hen gewijd boek. Door de gekozen schrijfwijze -literaire non-fictie- zijn alle kenmerken van de Jodenvervolging en wat daaraan vooraf ging op rauwe wijze inzichtelijk gemaakt.
De realisatie
Stichting Uitgeverij Noord-Holland is bereid om het boek (208 pagina’s, inclusief foto’s) nog dit voorjaar te publiceren en enkele fondsen hebben een financiële bijdrage toegezegd. Er is echter nog een tekort om het ontwerp, de (eind-)redactie, de distributiekosten en het drukwerk te kunnen betalen. En, niet te vergeten, om een kwart van de oplage als educatiemateriaal te schenken aan Zaanse middelbare scholen.
Via Voordekunst.nl hoop ik de ontbrekende euro’s te verwerven. En wel op zo’n manier dat daar iets moois tegenover staat. Een gesigneerd boek bijvoorbeeld. Voor slechts €25,- komt u in het bezit van een uniek exemplaar van een unieke publicatie over een unieke familie. Maar als u liever kiest voor een rondleiding, lezing of echt Joods diner kan dat natuurlijk ook.
Nieuwsgierig geworden? Neem dan hier een kijkje voor meer informatie.