Leven Walraven van Hall verfilmd

Walraven van Hall in 1943Het levensverhaal van de Zaandamse verzetsstrijder Walraven van Hall wordt waarschijnlijk verfilmd. De gerenommeerde productiemaatschappij NLFilm neemt de opnames voor haar rekening. Het scenario is in handen van Marieke van der Pol (‘De Tweeling’). De kinderen van ‘Wally’ van Hall hebben hun instemming betuigd met de verfilming.

Nadat in 2005 Cees Overgaauw een goed gewaardeerde documentaire wijdde aan deze leider van de Nederlandse illegaliteit is het de tweede keer dat zijn leven wordt vastgelegd op film. Hoewel de speelfilm niet is gebaseerd op Walraven van Hall. Premier van het verzet (1906-1945), het boek dat Erik Schaap schreef, heeft NLFilm hiervan bij de voorbereidingen wel gebruikgemaakt.

Het wordt de tweede poging om een bioscoopfilm te maken over het leven van Van Hall. Eerder kondigde Rutger Hauer aan een poging te willen wagen, maar hij kreeg de financiering ervan niet rond. NLFilm heeft nog niet bekendgemaakt wanneer het eindresultaat te zien zal zijn, maar naar verwachting zal dat niet voor 2015 zijn.